Verksamheten

På vår förskola kan vi känna oss säkra på att våra barn blir sedda varje dag. På Con Brio ligger fokus på det man gör som är bra (positiv försäkring)!

Barnen

Vi har en liten barngrupp på 16 barn i åldrarna 1 – 6 år. Personalen har det pedagogiska ansvaret och följer läroplanen för förskolan (lpfö 18).

Aktiviteter

Vår påhittiga personal arbetar efter nytt tema varje termin, det kan vara sinnena, matematik, konst, rim och ramsor, drama färg och form… De senaste temana har avslutats med releaseparty eller vernissage för oss föräldrar. Varje dag finns det stund för fri lek – både inne och ute.

Varje eftermiddag – oavsett väder – är barnen ute och leker på vår fina gård, där också mellanmålet serveras. En gång per vecka har vi rytmik eller hopp och lek och utflyktsdag. Barnen på Con Brio får under sin tid på förskolan gå på många teaterföreställningar. I höstas bokades t ex 10 teaterbesök in. Någon gång i månaden kommer också vår sagotant!

4

Inskolning

Barnet skolas in av sin ansvariga förskollärare. Inskolningen tar minst 2 veckor. Förskollärarna kontaktar familjen för att bestämma tid för inskolning. Familjen får en fadderfamilj att vända sig till om de har frågor.

3

Annat kul på Con Brio

Under året brukar vi anordna:

  • Julfest (föräldrar, barn och personal).
  • Sommarfest på “fotbollen” med sommarbakelse och barnasång, inte ett öga torrt. Nya familjer brukar bjudas in till sommarfesten.
  • Releasepartyn och vernissager.
  • Lägerhelg på våren – skattjakt, grillparty, barndisco. Övernattning på något trevligt ställe, oftast vid havet (senaste åren Getterön i Varberg).
  • Badkväll i hyrd bassäng med snacksbuffe!
  • Halloweenparty
6