Vi förstår betydelsen av näring för barns välmående och inlärning. På ConBrio är föräldrarna ansvariga för matlagningen fyra dagar i veckan. Vi använder högkvalitativa råvaror och utgår från vår egenkomponerade receptbok med barnens favoriträtter.
I möjligaste mån köper vi in ekologiska råvaror. Att undvika besprutad mat är viktigt för våra barns hälsa, och vi värnar om miljön genom att undvika konstgödning och hormonpreparat i djurhållningen.
På con Brio undviker vi halvfabrikat och lagar mat från grunden. Barnen serveras nylagad mat som inte transporterats långt eller hållits infryst.
Två dagar i veckan är helvegetariska.
Som föräldrar förväntas ni laga mat mellan 7 och 9 dagar per termin (beroende på antalet barn och terminens längd). Genom att du närvarar i förskolan hela dagen ges du en genuin inblick i barnens vardag. Du äter med pedagogerna och ditt barn. Måltidsstunden är också en stund för pedagogik, då vi lär oss sociala koder och bordsskick medan vi lär känna varandra.