Om oss

Con Brio är en föräldrakooperativ förskola med ett perfekt skyddat läge uppe på Gråberget, Majorna. Barngruppen är liten (max 17 barn) och vår fantastiska personal har varit med oss under många år. Con Brio gör många utflykter och går ofta på teater och museum.

Vi leker och skapar utifrån olika spännande teman som matematik, drama och konst. Vi ägnar också mycket tid åt sång, ramsor och rytmik. Lokalerna är ljusa och mysiga och vi har även en rolig uteplats där vi tillbringar en stor del av dagen. Att barnen får god och näringsriktig mat tycker vi är viktigt och lagar den därför själva i vårt fullutrustade kök.

Historik

Con Brio startades 1987 av bland andra några musiker, därav namnet. Con brio är en musikalisk term på italienska som betyder att en komposition ska framföras livfullt och eldigt.

Föräldrakooperativet Con Brio drevs som en ideell förening fram till 1995 då det ombildades till en ekonomisk förening.

Lokaler

Våra lokaler är ljusa och luftiga med stora fönster. I vårt rejäla lekrum finns det gott om plats för alla slags lekar och samlingar. I ett annat rum finns bord där vi pysslar, spelar spel eller ritar och i vårt kuddrum finns utklädningskläder och möjlighet att sitta ner för den som vill. Vi har även en uppskattad lekplats som används i ur och skur. Köket motsvarar Miljö och hälsovårdsmyndighetens krav.

5

Mat

Maten på Con Brio tillagas av föräldrarna alla dagar utom fredagar då personal istället ordnar maten. Vi lagar självklart vegetariska, veganska och laktosfria rätter till dem som så önskar. Fyra måltider serveras under dagen – frukost, fruktstund, lunch och mellanmål.

8

En dag på förskolan

  • 08.00 – 08.30 Frukost
  • 09.30 Fruktstund
  • 10.00 Aktivitet (tema, rytmik, skapande, utflykt, fri lek)
  • 11.00 Samling (sång-, tema-, språk-, sago- eller dramasamling)
  • 11.30 Lunch
  • 12.00 Vila
  • 13.15 Vi går ut och leker på gården
  • 14.30 Mellanmål ute
1

Röster om

Vi bytte hit efter att vår son gått i kommunal förskola i ett år. Att komma till Con Brio var som natt och dag. Sammanhållningen är fantastisk och personalen är bäst! Efter sommaren börjar vår dotter här också.

Sofia Jensfelt

Mamma

Vi valde Con Brio för att personalen, atmosfären och gruppen kändes väldigt varm. Vi hade vår son på en kommunal förskola först men bytte snabbt över och det är vi jätteglada för!

Claes Lund

Pappa

Con Brio känns som helt rätt val för oss. Jag upplever det som tät sammanhållning bland föräldrarna, stabila och trygga pedagoger med lång erfarenhet. En trygg och bra miljö för vårt barn!

Mikael Lönebrink

Pappa

Vår son har gått på Con Brio i tre år och stortrivs. Som föräldrar känns det stundvis som att ha en extra familj. Det är en varm atmosfär och pedagogerna tar sig tid för varje barn. Vi föräldrar har även lärt känna varandra och hittar ofta på kul saker tillsammans

Helena

mamma till Alfred